Reformierakond: linn peaks dieedile minema

17. aprill 2008, 18:51

Reformierakond, kelle sõnul näitas
Keskerakonna taas oma põlastavat suhtumist korteri ja majaomanike suhtes mitte
toetades ettepanekut alandada maamaks tagasi eelmise aasta tasemele peaks
Reformierakonna sõnul minema dieedile, mitte laenu juurde krahmama.

„Ma ei saa aru, miks Keskerakond hoolimata ülimalt avalikkuse suurest vastuseisust tahab ikka kodu ja maaomanikke kõrge maamaksu määraga maksustada,“ ütles volikogu reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

„Maamaksu tõusu põhjus on ikkagi linnaeelarves, õigemini linnaeelarve puudujäägis,“ lisas Holsmer, kelle sõnul linna halb finantsseis omab mõju valitsussektori tasakaalule 400 miljoni krooni ulatuses ja selle miinuse peavad nüüd kaudselt katma ministeeriumid ja riigiasutused. „Tallinnal oleks aeg dieedile minna, mitte laenu juurde krahmata.“

Reformierakonna fraktsiooni pool algatatud maamaksu alandamise eelnõu oli arutlusel tänasel linnavolikogu istungil. Eelnõu kohaselt oleks maamaksu määra alandatud 1,5%lt 06%ni.

Keskerakond esitas eelnõule muudatusettepaneku, mis puudutas kohalike omavalitsuse rahastamist tervikuna ja mille vastu võtmine ei ole Tallinna volikogu pädevuses. Kuna maamaksu alandamise ettepanekuga ei nõustutud võttis Reformierakonna fraktsioon eelnõu menetlusest tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2008, 16:33
Otsi:

Ava täpsem otsing