Keskerakond: mõistame Ansipi hukka

18. aprill 2008, 16:04

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon tegi täna
avalduse, milles mõistis hukka peaminister Andrus Ansipi kavatsuse „külmutada”
eelarves seadusega ette nähtud kulutused ning lükata edasi negatiivse
lisaeelarve koostamine.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar meenutas peaministrile, et riigieelarve seadusega saab muuta jooksvaks aastaks ettenähtud kulutusi, menetledes eelarveseadust tavapärases korras riigikogus. „Erandiks on sõjaseisukord, kuid mujal kui peaministri peas ei saa seda täheldada,” märkis Savisaar pressiteates.

„Eelarve kinnitamine ja selles muudatuste tegemine on riigikogu ainupädevuses,” ütles Vilja Savisaar. Tema sõnul peab peaminister Ansip tooma eelarvearutelu võimalikult kiiresti riigikogu ette, kelle otsustada on negatiivse lisaeelarve koostamine.

„Peaminister Ansip suhtub riigikogusse üha enam kui kummitemplisse, kelle ainsaks rolliks on valitsusjuhi otsuste vormistamine,” märkis Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2008, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing