Saksa arhitekt: Tallinna võib oodata Rooma probleem

22. aprill 2008, 17:47

Saksa arhitekti Jens Wittfohti sõnul on
Tallinna konservatiivid rääkinud, et vanalinn tuleb hoida puutumatuna, see
tähendaks aga Eestile Rooma probleemi.

„Eestis on palju huvitavaid projekte, eriti eluruumide hulgas. Kuid mina näen asju väljastpoolt. Uued Euroopa mõjud ja kohalik kultuur peavad harmoonias leidma sobiva kesktee,“ kommenteeris Wittfoht Eesti-Briti Kaubanduskoja seminaril modernset Eesti arhitektuuri.

„Vanalinnas on näiteks kenasid projekte. Tallinna konservatiivid on rääkinud, et vanalinn tuleb hoida sellisena nagu on, kuid siis oleks see ju nagu Rooma, kus majad on väga vanad ja inimesed õnneks veel elus. Tallinna võib oodata sama probleem. Tundub, et linn võitleb hetkel ning arhitektid osalevad selles vaidluses,“ märkis arhitekt.

„Tihtilugu üritatakse olla liiga kiired, kuid tuleb rohkem läbi mõelda, mida siis ikkagi teha. Nii kulutame ka vähem raha,“ soovitas Wittfoht.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2008, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing