Spetsialist: kiire raha jahtijad siia enam ei investeeri

22. aprill 2008, 15:16

Rahvusvahelise konsultatsioonifirma Savant
Internationali presidendi Chris Hartfieldi sõnul kiire raha jahtijad Baltikumi
enam ei investeeri, hinnas on pikemaajalised investeeringud.

„Tuleb uskuda, et asjad kestavad kauem, kui räägitakse. Minu jaoks on siin Eestis palju võimalusi investeeringuteks,“ märkis Hartfield Briti-Eesti Kaubanduskoja seminaril.

„Head on keskmise suurusega investeeringud. Need, kes tahavad teenida kiirelt raha, need siia enam ei investeeri. Pigem võiksid Baltikumi investeerida need, kes tahavad stabiilsemaid ja pikemaajalisemaid investeeringuid,“ märkis Hartfield.

„Elamuarendus on langustrendis. Kuid turg on olemas ja ka võimalused. Näiteks inimesed, kes on ostnud endale n-ö karpidesse korterid, on nüüd valmis edasi liikuma ning maatükke ja maju väljaspool kesklinna ostma,“ lausus Hartfield. Tema sõnul pole majanduses hetkel hullu midagi.

„Bulgaaria turg liigub näiteks kiiremini kui Rumeenia oma. Mina enam valitsust ja nende prognoose ei usu. Kas me Inglismaal usume valitsuse statistikat?“ seadis Hartfield valitsuste tehtava statistika küsimärgi alla.

Põneva riigina, kuhu investeerida ning kus asjad nüüd liikuma on hakanud, tõi Hartfield välja Gruusia. „Gruusia on huvitav maa, kuid neil on naabritega probleeme. Tbilisi on iseenesest kiiresti arenenud, seal on saadud plaanitavad investeeringud nüüd liikuma, asjad on hakanud edenema. Seniajani oli vaid palju läbirääkimisi, kuid inimesed raiskasid siiani tegelikult oma aega,“ märkis Hartfield.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2008, 17:44
Otsi:

Ava täpsem otsing