Jaanus Tamkivi: prügi metsa viija jäägu sinna ka ise

03. mai 2008, 16:57

Inimesed, kes prügi metsa viivad, võiks
keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul ka ise metsa jääda.

Küsimusele, mida ütleks ta inimesele, kes paneb autosse prügikoti ja viib selle metsa, ei osanud Tamkivi viisakat vastust leida: Nii pahasti, kui ütelda tahaks, ma öelda ei saa, nentis ta. "See inimene, kes nii käitub, võiks koos oma prügiga ise metsa jääda," lisas minister intervjuus Oma Saarele.

Tamkivi sõnul võiks sellistele inimestele mõjuda hirm. "Meil on praegugi võimalik ebaseaduslikku kohta prügi viijale teha kuni 18 000 krooni trahvi. Kui inimene vahele jääb, peaks tast ka ajalehes kirjutama, ehk siis on valus ja mõjub," sõnas ta.

Minister ei arva, et tänase prügikoristuskampaaniaga Eesti päris puhtaks saab. "Kui vaadata, mis on kaardistamisega seoses välja tulnud, on pilt ikka päris kole, ma ei uskunud, et Eestis nii palju ebaseaduslikke prügimägesid on," ütles ta.

Kõige olulisemaks peab Tamkivi suhtumise kujundamist. Võidakse ju arvata, et keskkonnainspektsioon peab olema see institutsioon, kes prügi metsa alla viijad üles leiab, samas ei saa me ju inspektoreid lõputult palju tööle võtta, rääkis ta.

Tamkivi sõnul peaks prügimajanduses toimima samasugune naabrivalve kui see on inimeste isikliku varanduse – korterite ja autode puhul. Kõik, kes panevad oma auto peale prügikotid, et need kuhugi metsa alla poetada, on ju kellegi naabrid, imestas ta.

Saarlasest keskkonnaminister osales kodusaarel prügikoristusel nii eile kui täna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2008, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing