Elektroonika müüjad ennetavad patareimäärust

11. juuni 2008, 09:48

Selle aasta septembri lõpus hakkab kehtima
patareimäärus, mille järgi kõik kauplused, mis müüvad patareisid või patareidega
tooteid peavad olema varustatud konteineritega nende tarbeks.

Vastavalt sügisest kehtima hakkavale patareimäärusele on vaja müügikohad varustada patareide kogumisvahenditega. Kauplusel on kohustus kas vastav kogumisvahend oma kuludega välja panna või võtab elektri- ja elektroonikaseadmete tootjate ühendus MTÜ Eesti Elektroonikaromu selle kohustuse endale.

MTÜ Eesti Elektroonikaromu paigaldab koostöös elektroonikakaupu müüvate ettevõtetega üle Eesti taaskasutatud materjalidest valmistatud kogumiskonteinerid, kuhu saab tasuta panna kasutatud patareisid ja mobiiliakusid.

„Elektroonikaseadmete hulga kasvuga on märgatavalt suurenenud patareide kasutamine. Kuna tegu on keskkonnaohtlike toodetega pidasime vajalikuks arendada välja tarbijasõbralik kogumissüsteem, et inimesed ei viskaks patareisid olmeprügi hulka,“ ütles Eesti Elektroonikaromu juhatuse esimees Aivo Kangus.

Patareid ja akud sisaldavad raskemetalle nagu kaadmium, nikkel, plii mis kõik koormavad loodusesse sattudes keskkonda. „Käesoleva aasta lõpuks kavatseme katta kõik Eesti suuremad linnad ja asulad, andes klientide kasutusse vähemalt 200 uut patareide ja akude kogumise konteinerit,“ lisas Kangus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 20:38
Otsi:

Ava täpsem otsing