Pihl: piraattarkvara ohustab innovatsiooni

Mariliis Pinn 20. mai 2008, 11:58

Siseminister Jüri Pihl peab
tarkvarapiraatlust infoajastu kuriteoks, mille mõjud ei ole nii süütud, kui
esmapilgul paista võib, ja võib olla ohuks innovaatilisele majandusele.

"Ebaterve konkurents ja saamata jäänud tulud ohustavad paraku just neid ettevõtteid, kes tegelevad arendustööga ja loovad uusi väärtusi," ütles Pihl. "Juhul kui soovime Eestis luua innovaatilise ja kõrget lisandväärtust tootva majanduskeskkonna, tuleb nii riigil kui ka õiguskaitseorganitel ausa konkurentsi tagamisse tõsiselt panustada."

Minister ütles tänasel tarkvarapiraatluse konverentsil, et siseturvalisuse üks prioriteete on majanduskeskkonna stabiilisuse tagamine, ausa konkurentsi tagamine ja majanduskuritegude ärahoidmine.

„Tarkvarapiraatlus on infoajastu kuritegu, mille mõjud ei ole nii süütud, kui esmapilgul paista võib. See seab ohtu IT-arendajad, kes seisavad innovaatilise ja lisandväärtust loova keskkonna eest, see on ebaaus konkurents. See on majanduslikus mõttes IT-potentsiaali rikkumine, mis võib tähendada arendajatele väiksemat tulu ja seega ka vähem huvi tegeleda,“ sõnas Pihl, lisades, et kümne aasta jooksul, mil probleemiga on tegeldud, on olukord paremuse suunas liikunud.

Pihl hoiatas ka piraattarkvaraga kaasas käivate ohtude eest. "Turvaaugud, illegaalse tegevusega tegelevad programmid, identiteedivargused, arvuti muutumine kurjategijate tööriistaks. Legaalne tarkvara on oluliselt parem," sõnas minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing