Soomlased asuvad Eestis autode tehnoülevaatust tegema

30. mai 2008, 14:11

A-Katsastus on ostnud Eestis
tehnoülevaatusfirma, mille omanduses on kaks tehnoülevaatuse punkti. Selle
ostuga saavutab ettevõte märkimisväärse positsiooni Eesti tehnoülevaatuse
turul.

Ettevõtte ost on osa A-Katsastus Oy äritegevuse laiendamise plaanist Balti riikides, mille turgude lähedust on juba ammu peetud huvipakkuvaks. A-Katsastus Oy on juba varem tegelenud sõidukite testimisega Eestis ning firmal on tugev positsioon Läti tehnoülevaatuse turul, teatas ettevõte.

Eestis töötab praegu umbes 80 tehnoülevaatuse punkti, kus tehakse igal aastal ligikaudu 470 000 tehnoülevaatust. Eestis on elanikke umbes 1,3 miljonit ja sõidukeid ligikaudu 730 000. Eesti sõidukite keskmine vanus on 13,5 aastat.

A-Katsastuse eesmärgiks on laiendada lähitulevikus oma tegevust Eestis ja teistes Balti riikides. Praeguse ettevõtte ostuga pannakse alus laienemisele tulevikus. Eesmärgiks on saavutada paari järgmise aastaga liidripositsioon Baltimaade tehnoülevaatuse turul. Baltikumis on kokku umbes 7 miljonit elanikku ja 3,3 miljonit sõidukit.

A-Katsastus on 60% turuosaga turuliider nii Soomes kui ka Belgias ning turu suuruselt teine tehnoülevaatusfirma Taanis ja Lätis. Lisaks kasvab firma tegevus tugevalt tehnoülevaatuse turul Poolas ja Venemaal. Pärast ettevõtte ostu teeb A-Katsastus kontsern sõidukite tehnoülevaatusi seitsmes riigis ja kuulub seega Euroopa viie suurima tehnoülevaatusfirma hulka. Kontsernil on umbes 240 tehnoülevaatuse punkti ja üle 1900 töötaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 14:09
Otsi:

Ava täpsem otsing