USA börsid: tehnoloogiafirmade edu varjutasid jaemüüjad ja finantssektor

31. mai 2008, 07:53

USA börsidel olid suuremateks tõusjateks
tehnoloogiaettevõtted ja energiakompaniid. Samas pidurdas börside tõusu
finantssektori ning jaemüügiettevõtete aktsiate langus.

Finantssektori viis langusesse CIT Group, jaemüüjate tuluootusi vähendavad endiselt kasvavad kütusehinnad ja tarbimise vähenemine, kirjutas Bloomberg.

Arvutitootja Dell aktsia rallis enim alates 2006. aasta novembrist. Ettevõtte kasum ja müük ületavad prognoose, mis tähendab, et tegevdirektor Michael Delli ümberkorralduste strateegia kannab vilja. Aktsia tõusis 5,7%, 23,06 dollarini.

Kiibitootja Marvell Technology aktsia kerkis hüppelised 23%, 17,36 dollarini, kui ettevõtte I kvartali käive ja kasum ületasid prognoose. Nintendo videomängukonsoolile kiipe tootva Broadcomi aktsia kerkis 5,8%, 28,69 dollarini.

Naftatootjate ConocoPhillips ja Sclumberger aktsiate tõusule aitas kaasa toornafta hinna kallinemine.

S P 500 indeks tõusis 0,2%, 1 400, 38 punktini. Indeksi kuine tõus oli 1,1%. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,1%, 12 638,32 punktini, kuine langus oli 1,4%. Nasdaqi koondindeks tõusis 0,6%, 2 522,66 punktini. Maikuus kerkis indeksi väärtus 4,6%.

Harris Private Bank analüütiku Jack Ablini väitel peab USA börs vastu. Suurel osal tehnoloogiasektorist on läinud märkimisväärselt hästi. Investorid on jätnud murettekitava Delli aktsia soiku, ent optimism on taastumas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing