BÖRS: USAt raputas taas finantssektor

02. juuni 2008, 18:16

USA börsinädal algas finantsaktsiate
langusega. Finantssektori languse taga on pankade suurenenud mahakandmised ja
usalduse kaotus, mis omakorda tuleneb kinnisvaraturgude kokkuvarisemisest.

USA rahandusminister Henry Paulson hoiatas, et turgude taastumine võib olla konarlik. Ka LPL Financial fondijuhi Lincolm Andersoni sõnul taastuvad turud veel kaua ning ettevõtte portfellis on finantssektori aktsiad praegu väiksema osakaaluga, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Wachovia aktsia kukkus madalaimale tasemele alates 1995. aastast. USA suuruselt neljanda panga tegevdirektori koha pealt taandatakse Kennedy Thompson. Washington Mutual aktsia kukkus madalaimale tasemele 13 aasta jooksul, kui teatati, et esimehe kohalt astub tagasi tegevdirektor Kerry Killinger. Samuti langesid suurpankade Bank of America, Citigroup ja JPMorgan Chase Co aktsiad.

S P 500 indeks kukkus 0,8%, 1 389,4 punktini kella 9:55ks New Yorgis. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes samuti 0,8%, 12 538,58 punktini. Nasdaqi koondindeks langes 0,9%, 2 500,56 punktini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2008, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing