FOTOD: Balti börside juhid olid Nasdaqi peakontoris vaibal

Annika Matson 02. juuni 2008, 18:14

Tallinna, Riia ja Vilniuse börsi juhid
käisid eelmisel nädalal USAs, New Yorgis NASDAQ OMX peakontoris. Muu hulgas anti
ülevaade Balti väärtpaberiturul toimuvast, arendustest ja visioonidest.

Alates selle aasta märtsist on Tallinna ja teiste Balti börside suuromanik Nasdaq OMX Group. Tallinna börsist on Nasdaq OMX Groupi käes 63 protsenti.

Eelmisel nädalal kohtusid Balti börside juhid Nasdaq OMX Groupi juhatuse esimehe Robert Greifeldi ja teiste grupi tippjuhtidega. "Kuna USA väärtpaberiturg on äärmiselt konkurentsitihe, siis on kõigil Euroopa börsidel võimalik Ameerika Ühendriikidest omandada kogemusi, mis on vajalikud tänases Euroopas," kommenteeris aripaev.ee-le Tallinna börsi juhatuse esimees Andrus Alber. Ta toonitas, et seni enamuses riikides monopoolses seisundis olnud börsid peavad nüüd ju hakkama võistlema uute piiriüleste kauplemiskohtadega.

Samas tutvustasid Balti riikide esindajad samme, mis on astutud ühtse Balti väärtpaberituru edendamisel. Näiteks lihtsustatud piiriülesed väärtpaberitehingud, mille tulemusena on viimase 3 aastaga Balti riikide ülene väärtpaberitega kauplemine mitmekordistunud, samuti plaan minna kõigil Balti turgudel üle kauplemisele ja arveldamisele eurodes. "Nasdaqi inimesed tutvusud samas põhjalikult Eesti Väärtpaberikeskuse tegevusega, kuna väärtpaberiregistri, pensioniosakute registri ja väärtpaberiarvelduste alaseid teenuseid endine Nasdaq pakkunud pole," sõnas Alber.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing