Äsja kasumisse jõudnud lennutööstus toodab miinust

03. juuni 2008, 12:45

Rekordilised naftahinnad ennustavad äsja
kasumlikuks muutunud lennundustööstusele
taas ülemaailmselt kahjumit, viimase kuue kuuga on 24 lennufirmat
pankrotti läinud.

Rekordilised kütusekulud ennustavad, et ülemaailmne lennutööstus pöördub sel aastal tagasi kahjumisse, just aasta pärast seda, kui vedajad jõudsid esimest korda pärast 2000. aastat kollektiivsesse netokasumisse, kirjutas ft.com.

Rahvusvahelise Lennutranspordi Ühenduse IATA direktor Giovanni Bisignani ütles, et nafta rekordiline hind üle 130 dollari on neid suunanud kaardistamata territooriumile. See lisandub nõrgenevale ülemaailmsele majandusele, mis ongi järgmine torm.

Iga lisanduv naftadollar tähendab vedajatele 1,6 miljardi dollari suurust kulude kasvu. Bisignani lisas, et 24 lennufirmat on viimase kuue kuu jooksul pankrotti läinud ning sektorit ootab aasta pärast 99 miljardi dollariline kütusekulu tõus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2008, 12:59
Otsi:

Ava täpsem otsing