Eesti Pank: laenu elujõulisust tuleb hinnata igal ajal

Mariliis Pinn 09. juuni 2008, 15:02

Eesti Panga finantsvahenduse osakonna
juhataja Jaak Tõrsi sõnul peab pank laenuprojekti elujõulisust silmas pidama
juba laenu väljaandmise hetkel ning nõudma võimalike riskide katteks piisavaid
tagatisi ja selline käitumine laenude väljastamisel peab olema normiks nii
headel kui ka halvematel aegadel.

"Pank peab laenuprojekti elujõulisust silmas pidama juba laenu väljaandmise hetkel ning nõudma võimalike riskide katteks piisavaid tagatisi. Selline käitumine laenude väljastamisel peab olema normiks nii headel kui ka halvematel aegadel. Eesti Pank koos finantsinspektsiooniga on kiire laenukasvu perioodil sellele ka pankade tähelepanu juhtinud," ütles Tõrs aripaev.ee-le.

"Juba võetud laenuprojektide ümberhindamine ja sellega seotud võimalik suurem konservatiivsus on pankade strateegiline otsus. Eesti Pank keskpangana ei ole täiendavaid soovitusi jaganud. Samas peab Eesti Pank oluliseks, et proviseerimine oleks adekvaatne ja vastamaks võimalikele riskidele laenuprojekti kestuse jooksul. Eesti Pank ei ole viimase aasta jooksul pankadele kehtestatud regulatsioone oluliselt muutnud - pankade kapitali adekvaatsuse nõue on endiselt 10 protsenti ja kohustusliku reservi nõue 15 protsenti," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 14:59
Otsi:

Ava täpsem otsing