10. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

USA börsipäeva algus ei paku rõõmusõnumeid

USA börsid püsisid hommikuse seisuga kolmandat päeva languses. Langust dirigeerisid tehnoloogia- ja energiaettevõtted.

USA ühe suurima pooljuhtide tootja Texas Instruments aktsia kukkus madalaimale tasemele viimase kuu jooksul. Naftagigantide Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips aktsiad langesid, kui Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) teatas, et rekordilised naftahinnad takistavad ülemaailmset majanduskasvu. Globaalselt võib nafta kõrge hind hakata inflatsioonile survet avaldama. Investeerimispanga Lehman Brothers aktsia langes viisaastaku madalaimale, kui suurpangad Wachovia ja Credit Suisse alandasid aktsia hinnasihti.

Keskpanga president Ben S. Bernanke ütles eile Bostonis, et poliitikategijad peavad hoolikalt jälgima tootmiskulude mõju tarbijate väljaminekutele. Bernanke lisas, et olulise majanduslanguse risk USAs on vähenenud.

S P 500 indeks langes 0,5%, 1 354,5 punktini kella 10.07ks New Yorgis. Dow Jonesi tööstuskeskmine taandus 0,2%, 12 254,43 punktini ning Nasdaqi koondindeks taandus 0,9%, 2 436,76, vahendab Bloomberg.

USA börsipäeva algus ei paku rõõmusõnumeid

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt