USA börsid: tugevnes dollar, langes nafta hind

11. juuni 2008, 00:29

USA börsidel langes enamik aktsiaid
kolmandat päeva järjest. Intressimäärade oodatav tõus alandas nafta ja metallide
hinda. Lisaks alandas Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) kütuse nõudluse
prognoosi. Suurimad langejad olid toormaterjalide ja energiatootjate
aktsiad.

S P 500 indeks kaotas väärtusest 0,2%, libisedes 1 358,44 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine lisas oma väärtusele 0,1%, tõustes 12 289,76 punktini. Nasdaqi koondindeks taandus 0,4%, 2 448,94 punktini, vahendab Bloomberg.

Maailma suurima kullatootja Barrick Gold (-6,8%) ja suuruselt kolmanda Newmont Mining (-4,7%) aktsiate langus oli märtsist saadik suurim. Kulla ja vase hind langes, kui dollari kahepäevane tugevnemine euro suhtes oli 2005. aastast saadik suurim.

Naftagigantide Exxon Mobil ja Chevron aktsiate miinusesse liikumise tingis naftabarreli hinna langus enam kui 2 dollari võrra.

“Paistab et Keskpank on osutanud, et peatab intressimäärade alandamise,” ütles varahaldusfirma Pioneer Investment Management fondihaldur John Carey. “Võib arvata, et dollari tugevnemine tingib kaupade hindade languse. See on automaatne reaktsioon,” lisas ta.

“Bernanke´i kommentaar inflatsiooni probleemsuse kohta muudab tõepoolest Keskpanga hinnanguid ning lisab võimaluse, et nad tõstavad intressimäärasid,” ütles Owen Fitzpatrick Deutsche Banki New Yorgi üksuse privaatpanganduse osakonnast. “Krediidiprobleeme on veel palju,” lisas Fitzpatrick.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 00:04
Otsi:

Ava täpsem otsing