Gazpromist saab maailma mõjukaim energiahiid – juhi visioon

27. juuni 2008, 09:20

Gazpromist saab maailma suurim
energiakompanii mitte üksnes turukapitalisatsioonilt vaid ka mõjukuselt,
kinnitas Vene riikliku gaasimonopoli juht Aleksei Miller ajalehele Financial
Times antud intervjuus.

Naftat eksportivate riikide kartell OPEC seevastu on oma mõju minetanud. „Mitte ükski viimasel ajal tehtud otsus pole naftaturgu tõeliselt mõjutanud,” ütles Miller.

Nafta ja gaasi hinnad on maailmas kiire tõusu kaarel, mis „viib hinnad radikaalselt uuele tasemele”, ütles Miller. Ka on ta jätkuvalt seda meelt, et tuleval aastal on naftabarreli hind juba 250 dollarit.

„Gazpromist saab eelolevatel aastatel mitte üksnes suurimaid firmasid maailmas, vaid energia alal kõige mõjukam firma,” ütles Miller, lisades, et eesmärk on turukapitalisatsioon 1000 miljardit dollarit.

Miller rääkis intervjuus Gazpromi laienemisplaanidest Ameerikas, Aasias, Euroopas ja Aafrikas. Samas märkis ta, et järjest atraktiivsem on Gazpromi jaoks ka Venemaa enda turg. „Euroopale ja Aasiale on tekkinud uus võimas konkurent ja see on Venemaa siseturg,” ütles Miller.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2008, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing