OSCE asus Eesti küberturvalisuse resolutsioonialgatust menetlema

Mariliis Pinn 30. juuni 2008, 08:21

OSCE Parlamentaarse Assamblee (PA)
Alaline Komitee kinnitas konsensusliku otsusega PA eile, 29. juunil alanud
istungjärgu päevakorda Eesti delegatsiooni algatatud resolutsioonieelnõu
küberturvalisuse tagamise kohta. Resolutsiooni hakkab menetlema PA esimene,
poliitika- ja julgeolekukomitee, teatas Eesti delegatsioon.

„Meie algatuse eesmärgiks on levitada ja süvendada OSCE liikmesriikides arusaamist küberruumi kuritarvitamisega seotud ohtudest, mis võivad saada saatuslikuks kogu tänapäeva tsivilisatsioonile,“ ütles Eesti delegatsiooni juht Paul-Eerik Rummo (Reformierakond). Ka on vajalik OSCE üldise kaasajastamise raames suurendada Parlamentaarse Assamblee pädevust ja tugevdada selle koostööd organisatsiooni teiste struktuuridega.

Resolutsiooni eelnõu näeb muuhulgas ette liikmesriikide ühinemist Euroopa Nõukogu Küberkuritegevuse Konventsiooni ja Terrorismi Ennetamise Konventsiooniga ja kutsub üles globaalsele koostööle riikide ja rahvusvaheliste ning kodanikualgatuslike organisatsioonide vahel, et saavutada küberkuritegevuse ühtne moraalne, õiguslik ja poliitiline käsitus.

Eesti delegatsioon andis oma toetuse ka Venemaa delegatsiooni poolt blokeeritavatele eelnõudele, mis käsitlevad murettekitavat olukorda Gruusia ja Venemaa suhetes ja suhtumist 1932-1933. aastatel bolševistliku võimu poolt esile kutsutud näljahädasse Ukrainas. Mõlemad eelnõud kinnitati päevakorda suure häälteenamusega, kusjuures märkimisväärselt ei pooldanud nende kõrvalejätmist ka mitmed harjumuspäraselt Venemaa satelliitideks loetavad SRÜ riigid.

OSCE Parlamentaarse Assamblee 17. istungjärk alustas tööd eile, 29. juunil Kasahstani pealinnas Astanas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2008, 09:20
Otsi:

Ava täpsem otsing