USA börsid: päev algas edukalt naftafirmadele

30. juuni 2008, 19:31

USA aktsiaturgude juunikuist langust
kärpis päeva alguse seisuga toorainesektor, kui naftabarreli hind
ületas 143 dollari piiri. Samuti tegi sel kvartalil neljanda järjestikuse
tõusu kulla hind.

Sel kvartalil juba 20. rekordi saavutanud naftabarreli hind aitas tõusule USA naftatootjate ExxonMobili, ConocoPhillipsi ja Schlumbergeri aktsiahinnad. Naftahinna tõusu taga seisab võimalik vastuolu Iraaniga viimase tuumaprogrammi tõttu. Iraan on suuruselt teine tootja naftakartellis OPEC.

Maailma suurima võlakirjade kindlustaja MBIA aktsia hinda kukutas teade, mille kohaselt müüb ettevõte sularaha saamise eesmärgil munitsipaalvõlakirju. Rekordiline naftahind kukutas autotootja General Motorsi ning lennukompanii UAL Corpi aktsiahindu.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis New Yorgis kella 10:44ks 0,1 protsendi võrra, 11 351,97 punktini. Turgu laiapõhjaliselt jälgiv S P 500 indeks tõusis tasemeni 1 281,14 punkti, tõusuks 0,2 protsenti. Nasdaqi koondindeks kahanes 2 308,69 punktini, vahendab Bloomberg.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2008, 00:02
Otsi:

Ava täpsem otsing