Inkasso: ju on Leppa raske läbirääkimiste laua taha saada

01. juuli 2008, 15:58

Hans H Luige ettevõtte HHL Rühma ja
Julianus Inkasso esindaja Silver Eensaare sõnul pole eesmärgiks kellegi pankrot,
kuid ju on Elmar Leppa siis raske läbirääkimiste laua taha saada.

„Meie eesmärk pole kedagi pankrotti ajada, loodame ikka kompromissi, kuid esitasime avalduse, sest olid lubadused, kuid polnud reaalseid samme. See oli puhas laenusuhe, mille maksetähtaeg oli 12. aprill 2008. Pankrotiavalduse esitasime meie rohkem kui kuu aega tagasi kohtusse, sellest teda (Elmar Leppa – toim.) teavitati ja see pankrotihoiatus esitati talle 12. mail, kuid sellest on pea kaks kuud möödas,“ märkis HHL Rühma esindaja Eensaar.

Kas lihtsam poleks istuda läbirääkimiste laua taha? „Kindlasti seda prooviti, kuid järelikult teda (Elmar Leppa – toim.) on läbirääkimiste laua taha raske saada. Ja meie pole kuidagi surunud seda asja ise meediasse,“ märkis Eensaar.

Tema sõnul ei saa firma jällegi jääda ootama ja vaatama, kuna tegemist on kinnisvaraga ning majanduses hetkel kõige paremad ajad ei ole. „Majanduses kõige paremad ajad just pole, mistõttu ei saa ka jääda lihtsalt ootama ja vaatama, sest pärast süüdistatakse meid, et miks te midagi ei teinud?“

4.juulil 2008 otsustab kohus Elmar Lepa Kaubakeskuse pankrotimenetluse algatamise. „No kui algatab, siis seetõttu, et ei Lepp tulnud kohale ja mingit vastulauset ei esitanud. Kui oleks kõik korras, siis oleks seda tehtud - siis määratakse ajutine pankrotihaldur, kes koostab aruande, annab hinnangu ettevõtte maksevõimele, määratakse kohtuistung ja siis selgub, mis saab,“ lausus Eensaar võimalikule edasisele sündmuste arengute kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2008, 15:24
Otsi:

Ava täpsem otsing