1. juuli 2008 • 3 min
Jaga lugu:

Lepp: halb, et Hans H Luik hakkas asja lehes reklaamima

Ettevõtja Hans H. Luige investeerimisfirma OÜ HHL Rühm nõuab Pärnu suurärimehele Elmar Lepale kuuluva OÜ Lepa Kaubakeskuse pankrotti, Lepp lubab telefoni teel aru pärides raha tagasi maksta, kuid tunnistab ka nördimust, et äripartner asja lehes reklaamib.

Kas vastab tõele, et Harju Maakohtus arutati Lepa Kaubakeskuse pankrotti? „Ma ei tea, mina pole küll mingit kutset saanud,“ vastas küsimuse peale Lepp. „Ma olin vahepeal ära ja mul siin uus ehitus alustas kah, tegelesime sellega.“

Kas pankrotiavaldus puudutas ettevõtte tagastamata laenu Hans H. Luige investeerimisfirmale OÜ HHL Rühm? „Jah, see oli siin vahepeal üleval, meil oli juhatuse vahetus ja…..see on meil plaanis lähiajal, selle kuu jooksul ära maksta,“ vastas Lepp. „Mul on omalgi mitmeid kordi rohkem raha saada, kui see mingi summa. See pole mingi summa, kuid asi on selles, et seda raha pole kellelgi sahtlis. Mul on mitmeid tehinguid käsil,“ märkis Lepp.

Laenusummaks on kaks miljonit, pluss intress 320 000 krooni. „Selle kuu jooksul maksame kindlasti tagasi. Vaadake mina ei tegele igapäevaasjadega. Praegu on see halb, et Hans (investeerimisfirma OÜ HHL Rühm omanik Hans H.Luik – toim.) hakkas seda asja lehes reklaamima ja nii tekkiski tõrge. Muidu oleks juba klaaritud. Pangad loevad ka ju lehte. Kui mingi asi on üleval, siis minule meeldib istuda maha ja see ära klaarida, mitte hakata ajalehes musta pesu pesema,“ oli Lepp nördinud.

Kuidas siis äripartnerid nii raksu läksid, et pankrotiavaldused juba lendavad? „No mina ei tea, tal (äripartner Hans H.Luik - toim.) on see oma inkassofirma. Käisid kohal ja hakkasid iga päev helistama ja ründama. Oli, siis oli. Meil on Hansuga siin Pärnus see ühine ärihoone ehitus ja arhitekt pidi kaks aastat ja kolm kuud tagasi tegema sinna projekti ja see maja oleks ammu olnud ehitatud ja müüdud ka kõik. Koht on ju ideaalne. Kuid arhitekt tegi asjad valesti ja me ei saanud ehitusluba, lõpuks see arhitekt kadus ära. Meil läksid rahad kinni, arhitektifirmale on raha makstud, kuid äri läks aia taha. No ikka läheb mõni äri aia taha. Kuid selle asemel, et asi koos ära lahendada, hakkab ta (Hans H.Luik - toim.) mind ründama,“ lausus Lepp, vihjates, et eks praegu ole kõigil keeruline aeg ja raha vaja. „Eks ta ise teab, praegu on kõigil keeruline aeg, aktsiahind kukub ja kõigil on pinged peal.“

Kas projekteerimisfirmaga on asjad nüüd laabunud? „Mina ise igapäevaselt tegelenud sellega ei ole, aga uus firma tahaks justkui veel raha juurde saada, kuid neile on isegi nii kallis hind tehtud,“ märkis Lepp, kuid lisas, et tal ehitused Pärnus käivad, krundid on magusad ja ootused kõrged.

“No kukub küll, aga oleneb kuskohas. Kui sul on Tallinnas Viru Hotelli asukoht olemas, siis sa ei kuku kunagi. Ma olen alati imestanud nende põllupeale arendajate ja investeerijate üle, kes müüvad maja veel juba ehituskäigus ette maha ka, see pole ju normaalne. Minul on Pärnus kõik südalinna parimad kohad. Kuid siin on ju kõigil ärihuvid ja kõik hoitakse kinni. Mul on ju tehtud aastaid küll kohtuvaidlusi ja Kapo-sse avaldusi - see on suurte asjade puhul tavaline,“ vastas Lepp küsimusele, kas kinnisvaraturu kukkumine ja majandusseisak ettevaatlikuks ei tee.

Harju Maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul otsustab kohus 4.juulil, kas algatada Lepa Kaubakeskus OÜ pankrotimenetlus või mitte.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt