USA börsid: Yahoo! rallis päeva alguses 11%

07. juuli 2008, 18:14

Päev algas USA börsidel positiivselt.
Naftabarreli 4-dollariline hinnalangus tõstis taas kasumiprognoose ning aitas
tõusule autotootja General Motorsi aktsia. Microsofti jätkuv huvi
internetifirma Yahoo! vastu kergitas Yahoo! aktsia hinda 11 protsendi võrra.

Naftahinna languse järel tegi USA suurima autotootja General Motorsi aktsia 4,8 protsendilise kallinemise. Ettevõte võib plaanida Hummeri brändi müüki või kaotamist, kuna ettevõtte kodumaine turuosa on 83 aasta madalseisus. Wall Street Journali teatel plaanib ettevõte lisaks ka töökohtade kärpimist.

Internetifirma Yahoo! aktsia hinna viis 11-protsendilise rallini Microsoft. Microsoft teatas ülevõtmisega seotud läbirääkimiste jätkumisest, juhul kui aktivist-investor Carl Icahnil õnnestub välja vahetada Yahoo! juhtkond.

Tööstuskonglomeraadi General Electricu aktsia hind kerkis 30 sendiga 27,21 dollarini, kui ilmus teade, et GE omanduses olev telekanal NBC ostab koos kahe teise firmaga Weather Channeli.

Laiapõhjaline indeks S P 500 kerkis New Yorgis kella 10:17ks 0,4 protsendi võrra, 1 268,15 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine suurenes 0,6 protsenti, tasemele 11 352,78 punkti. Peamiselt tehnoloogiasektorile keskenduv Nasdaqi koondindeks kerkis 0,9 protsenti, 2 265,86 punkti juurde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2008, 18:12
Otsi:

Ava täpsem otsing