Linnugripp - surm katseklaasist

10. juuli 2008, 10:40

Vene majandusajakirja RBK ajakirjanikud
näitavad, et linnugripp on bioloogiline relv, mille loojad on salapärastel
asjaoludel ise surma saanud.

Viimasel ajal on inimkond kogenud selliseid uusi epidemioloogilisi haigusi nagu atüüpiline kopsupõletik ja linnugripp. Neid eristab teistest tõbedest asjaolu, et nad tekivad ei tea kust ning ühel hetkel lihtsalt vaibuvad. Seesama atüüpiline kopsupõletik hoidis ärevuses tervet Kagu-Aasiat - ja taandus äkitselt, vahendas Eesti Ekspress.

Asjaolule, et tüvi on kunstliku päritoluga, viitab koguni mitu fakti. Suurem osa surmadest on registreeritud Kagu-Aasias, aga just seal paikneb enamik biotehnoloogiaga tegelevate kontsernide baasidest. Seevastu näiteks USAs ei ole seda tüve seni esinenud, mis on üpris hämmastav, sest ka seal leidub rändlinde, keda loetakse selle ohtliku haiguse kandjateks.

Valdav osa bioloogidest keeldub teemat kommenteerimast. See ei ole imekspandav, kui mõelda, et paljud nendest, kes tegelesid patogeensete organismide uurimisega, on mõistatuslikel asjaoludel surnud. Nii lahkus novembrist 2001 kuni veebruarini 2002 elust kahtlust tekitaval moel viis teadlast. Esimesena hukkus Miami meditsiiniinstituudi töötaja, nakkushaiguste spetsialist shy;Benito Que (52). Ametlik surma põhjus: insult.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2008, 10:37
Otsi:

Ava täpsem otsing