Tartu õhku hinnati heaks

Hille Tressum 25. juuli 2008, 07:48

Kuus nädalat Tartu õhu puhtust mõõtnud
Kalevi tänava seirejaama andmed näitavad, et ülikoolilinna saastatuse pärast
tartlased muretsema ei pea, kirjutas Tartu Postimees.

"Esimese kuu mõõtmistulemuste põhjal võib Tartu õhukvaliteeti hinnata heaks," kinnitas Eesti Keskkonnauuringute Keskuse õhukvaliteedi spetsialist Kaisa Kesanurm lisades, et ühegi saasteaine osas piirväärtust ületavaid kontsentratsioone ei mõõdetud.

12. juunil hakkas seirejaam esimeste saasteosistena määrama peentolmu ja ülipeentolmu sisaldust õhus. Euroopa välisõhu kvaliteedi direktiivi järgi on peentolmu ööpäeva keskmise näitaja piirnorm 50 mikrogrammi kuupmeetris (ug/m³).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2008, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing