Malaisias elavad joodik-karihiired

29. juuli 2008, 19:20

Teadlased on avastanud maailmas esimese
loomaliigi, kelle normaalse elutegevuse hulka kuulub ka igapäevane
alkoholitarbimine. Sellise avastuse tegid Malaisias puu-karihiirte eluviisi
uurivad Saksa teadlased.

Puu-karihiired kulutavad oma päevast keskmiselt kaks tundi palmide õitest käärinud nektari lakkumisele. Kui puu-karihiirte poolt tarbitavat suhtelist alkoholi hulka päevas kõrvutada inimesega siis on see hiirtele sama, mis üheksa väikest klaasi veini inimesele, vahendas Helsingin Sanomat Frank Wiensi artiklit ajakirjas Science News

Uurijad pole veel täiesti aru saanud, kuidas alkohol mõjutab puu-karihiirt, kuid paistab, et nad on tegutsemisvõimelised olenemata sellest, kas nad joovad või mitte. Teadlased arvavad, et aastatuhandeid alkoholi sisaldavate palmidega koos elanud loomadel on aja jooksul arenenud välja võime muuta alkohol organismile ohutuks.

Uuringu tulemused avaldati esmaspäeval ajakirjas Proceedings of the National Academy od Sciences.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing