Saaremaa-Ventspilsi liin teenindas juulis üle 4500 reisija

06. august 2008, 14:28

Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC
Ferriese teatel teenindas Saaremaa-Ventspilsi laevaliin juulis 4516 reisijat ja
709 sõidukit, teatas ettevõte.

Võrreldes eelmise aasta juulikuuga on kõige enam lisandunud Saksamaalt ja Leedust pärit reisijaid, sõidukitest on rekordilise kasvu teinud mootorrataste arv.

SSC Ferries juhataja Anu Lombi sõnul kasvas Saaremaa-Ventspilsi liinil juulis välisturistide osakaal, samuti teenindatud sõidukite arv. „Juulis reisis Saaremaale ja Ventspilsi 34 riigi kodanikke viielt kontinendilt, mis on liini senine rekord. Kõige suuremat kasvu näitas leedukate ja sakslaste arv – Leedu kodanikest reisijaid oli tänavu rohkem kui veerandi võrra enam kui mullu juulis ning Saksamaalt pärit reisijaid kümnendiku võrra enam. Juulis saime pardale tervitada ka reisijaid kaugematest ja eksootilisematest riikidest nagu Mehhiko, Austraalia, Kanada, Jaapan, Saudi-Araabia ja Iisrael,“ rääkis Lomp.

Lomp märkis, et olulise hüppe on sõidukite seas teinud mootorrataste arv – tänavu juulis teenindas liin koguni 141 protsendi võrra rohkem mootorrattaid kui eelmise aasta samal kuul, samuti on suurenenud jalgrataste arv.

Mullu teenindas Saaremaa-Ventspilsi laevaliin 2. maist 1. septembrini kestnud hooajal 15 622 reisijat ja 2870 sõidukit, sealjuures püstitati liini ajaloo reisijatearvu rekordnädal ja rekordkuu. 2006. aastal teenindas liin 17 555 reisijat ja 3337 sõidukit ning 2005. aastal 15 149 reisijat ja 3275 sõidukit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2008, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing