Abhaasia kutsub Gruusia sõjaväge laiali saatma

12. august 2008, 10:32

Abhaasia kutsub rahvusvahelist üldsust
keelustama Gruusial sõjaväe pidamist, sest grusiinid on 21 iseseisvusaasta
jooksul seitse korda sõda alustanud, edastas Interfaks.

"Viimase saja aasta jooksul on Gruusia olnud iseseisev riik vaid 21 aastat: 1918-1921 ja alates 1990 kuni tänaseni. Selle napi iseseisvusaja jooksul on jõudnud nad aga seitse korda sõda alustada," teatas Abhaasia välisministeeriumi juht Sergei Ðamba. Tema hinnangul tuleks keelata grusiinidel nende sõjakuse tõttu armeed pidada.

Praegu tõrjuvad abhaasid grusiine Kodori orust välja. Sõjategevus algas vahetult pärast konflikti puhkemist Lõuna-Osseetias. Enne seda tehti grusiinidele ettepanek, et nad Kodori orust vabatahtlikult lahkuksid, kuid grusiinid ei võtnud pakkumist vastu.

Gruusia väed asuvad Kodori orus alates 2006. aastast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing