BÖRS: Ameerika aktsiad tõusid jaemüüjate ja pankade vedamisel

12. august 2008, 00:27

Ühendriikide aktsiad tõusid kui nafta hinna
langus viimase 14 nädala madalaimale tasemele viis üles jaemüüjate ja
krediitkaardifirmade aktsiad.

Kõik peale ühe Standard Poor500 indeksi jaemüügifirmadest tõusid, kui toornafta hind langes teist päeva järjest. Kõige suurem mõju indeksi tõusule oli finantssektori aktsiatel kui American Express, Discover Financial Services ja Capital One Financial tõusid igaüks üle 2 protsendi, kirjutas Bloomberg.

Standard Poor 500 indeks tõusis 0,7% 1305,32 punktini, DowJones kasvas 0,4% 11782,35 punktini ning Nasdaq liikus 1,1% võrra ülespoole 2430,95 punktini. Peaaegu viis aktsiat tõusis iga kahe langenud aktsia kohta täna New Yorgi börsil.

“Meil võib tulla veel üks 6 – 8 % suurune hinnaralli paari järgmise kuu jooksul kui inimesed asuvad ostma aktsiaid, millel läheb hästi madalate naftahindade juures” ütles James Investment Researchi juht Barry James, kes vastutab 2 miljardi dollari suuruste investeeringute eest.

Peale viimase kahe ja poole aasta madalaimale tasemele langemist 15 juulil on Standard Poor500 indeks saanud tagasi 7,4%, eelmise aasta sama ajaga võrreldes on aga antud indeks siiani 11% madalamal tasemel.

Alates 15 juulist on aktsiahindade tõusu juhtinud finantssektori aktsiad, tõustes grupina tervelt 29%. Kõige rohkem on langenud energiasektori aktsiad, mis olid aga eelneva 12 kuu jooksul ainsad tõusjad.

Otseselt klientidega tegelevad ettevõtted rallisid täna 2,5%, jätkates niiviisi eelmise nädala järsku tõusu. Finantsaktsiad tõusid 1,8%, olles tõusujoonel juba teist päeva.

Nafta hind aga langes New Yorgis 0,7% 114,45 dollarini barreli eest kui Ühendriikide majandusele ennustatakse probleemide jätkumist ka järgmisel aastal, see aga omakorda vähendab kütuse tarbmist.

Pragusel hetkel on Birinyi Associates`i hinnangul toorainete hinnad üldse kõigi aegade suuremas languses, mis on omakorda muutuse põhjustajaks teistele sektoritele – näiteks lennundusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 00:27
Otsi:

Ava täpsem otsing