G7 välisministrid mõistsid Venemaa tunnustamisotsuse hukka

28. august 2008, 07:42

Maailma rikkaimate tööstusriikide ühenduse
G7 välisministrid mõistsid kolmapäeval hukka Venemaa otsuse tunnustada Gruusia
separatistlike piirkondade Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust.

"Meie - Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani, Ameerika Ühendriikide ja Suurbritannia välisministrid mõistame sellise tegevuse hukka," vahendas ERR. "Samuti mõistame hukka Venemaa liigse sõjalise jõu kasutamise Gruusias."

"Me kutsume ühehäälselt Venemaa valitsust täitma Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy vahendatud kuuepunktilist rahulepet, eriti aga seda punkti, mis puudutab vägede tagasitõmbamist konflikti-eelsetele positsioonidele," lisasid G7 riikide välisministrid avalduses.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing