Venemaa kiidab Euroopa Liidu mõistlikku käitumist

02. september 2008, 15:18

Venemaa välisministeerium tegi täna
avalduse, milles kiidab ELi valitsusjuhtide „mõistlikku lähenemist“ Gruusia
kriisile eilsel erakorralisel ülemkogul, avaldades samas kahetsust
partnerlusleppe kõneluste edasilükkumise üle.

Ehkki mõned riigid soovisid Venemaa vastu sanktsioone rakendada ja suhteid külmutada, jäid sellised riigid vähemusse ning enamus Euroopa Liidu liikmesriike ilmutas mõistlikku suhtumist, kinnitades Venemaaga partnerluse arendamise kurssi ning tunnetades kahepoolse koostöö tähtsust, tsiteeris agentuur Bloomberg Venemaa välisministeeriumi avaldust.

Sanktsioonide kehtestamise asemel otsustasid ELi valitsusjuhid peatada ajutiselt kõnelused Euroopa Liidu ja Venemaa uue partnerlusleppe üle, muretsedes, et karmimad meetmed võiksid Venemaa energiast sõltuva liidu peale tõmmata Moskva viha.

Avalduses märkis Venemaa, et ei nõustu mitme punktiga erakorralise ülemkogu lõppdeklaratsioonis. Näiteks väitega, et Venemaa vastus Gruusia agressioonile oli ebaproportsionaalne.

Venemaa avaldas ka kahetsust, et kõnelused partnerlusleppe üle edasi lükkuvad. Meie koostöö on kasulik mõlemale poolele ning sedavõrd suur, et oleks mõeldamatu seda ohtu seada, märgib ministeerium oma avalduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 15:59
Otsi:

Ava täpsem otsing