BÖRS: Ameerika aktsiad teist päeva languses

03. september 2008, 02:11

Ühendriikide aktsiad langesid teist
päeva järjest kui toorainete tootjate kukkumine varjutas lennufirmade ja
tarbekaupade tootjate aktisahindade tõusu peale seda kui orkaan Gustav säästis
naftapuurimisplatvorme Mehhiko lahel.

Alcoa, Exxon Mobil ja Chevron langesid igaüks rohkem kui 3 %. Söetootjad Peabody Energy Group ja Massey Energy Co viisid kõik Standard Poor`s 500 indeksis olevad energiafirmad langusse. Ebay aktsia 3,5 % peale hinnaootuste vähendamist, Apple aktsia hind 2,% peale kasumiootuste vähendamist. Delta Air Lines ronis 13% kõrgemale kui toornafta barreli hind langes peaaegu 5 dollari võrra, kirjutas Bloomberg.

Standard % Poor`s 500 indeks langes 0,4 % 1277,53 punktini. Dow Jones kaotas 0,2 % kukkudes 11516,92 punkti peale Nasdaq libises 0,8 % allapoole 2349,24 punktini. New Yorgi börsil langes umbes sama palju aktsiaid kui tõusis.

“Turul oli ootus, et naftahinnad kerkivad kiiresti ja seda ei juhtunud” ütles Hester Capital Managementi juht Craig Hester, lisades veel:”Ei ole ka näha, et trend energia suhtes pöördub varsti”

Toorainete tootjate ja tehnoloogiafirmade langus tegi tasa Standard Poor`s 500 indeksi hommikuse rallimise kui energiaaktsiad tegid viimase kuu aja suurima languse kukkudes 4,6 %. Toorainete tootjate aktsiate hinnad langesid 2.5% kui kulla hõbeda ja vase hinnad langesid.

Maailma suuruselt kolmas alumiiniumi tootja kaotas 5,2% tehes Dow Jonesi indeksi moodustavatest ettevõtetest suurima kukkumise. Suurim naftatootja Exxon kukkus 3,4 % ning Chevron taganes 3,5 % võrra.

Ühendriikide suurim söetootja Peabody Energy kukkus 7,53 dollari võrra ning Standard Poor`s 500 indeksi paremuselt teise tulemusega firma sellel aastal Massey Energy aktsia hind kukkus 6,61 dollari võrra.

Oktoobris kohale toimetatava toornafta hind langes 5,1 % lõpetades 109,62 dollari juures barrelist, käies päeva jooksul ära ka madalamal. Investor Mark Faberi sõnul langeb nafta hind järgmise kolme kuni kuu kuu jooksul veelgi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2008, 02:41
Otsi:

Ava täpsem otsing