Brown ei lase rahandusministrit lahti

04. september 2008, 19:06

Esmaspäeval teatas Briti peaminister Gordon
Brown, et ministrid jätkavad valitsuse tööga näidates sellega valgus
rahandusministri Alistai Darlingi saatusele.


Selle käiguga tahtis Brown leevendada muresid mis olid tekkinud seoses Darlingi intervjuuga Guardianile, kus ta leidis, et riik on arvatavalt suurimas majanduskriisis viimase 60 aasta jooksul ning see on sügavam ning kauakestvam kui inimesed arvavad.

Darlingi kommentaare peeti Browni väidetele, et Suurbritannia on heas seisus tulevase maanduse allakäigu suhtes, vastupidiseks. Hiljem seletas rahandusminister, et langus on ülemaailmne nähtus.

Rääkides EL erakorralisel nõupidamisel rõhutas Brown, et praegused majanduslikud raskused on seotud „erakorraliste oludega“ kui naftahinnad kihutavad ülespoole ning kestab ka rahvusvaheline krediidikriis, lisades veel, et valitsus on sihikindel nende probleemidega tegeledes ning raskustest saadakse erinevalt eelnevatest valitsustest läbi edukalt.

Darlingi kommentaaridele järgnevalt langes nael euro suhtes rekordmadalale tasemele ning aktsate hinnad Londoni börsil kukkusid samuti.

Konservatiivde juht David Cameron kirjeldas Darlingi nädalavahetusel avaldatud märkuseid kui „ebatavalisi“, eriti veel rahandusministri kohta, kelle puhul valed sõnad võivad omada suurt mõju majandusele. Selline väljaütlemine tekitas tooridepoolseid väljaütlemisi, et valitsus on „düsfunktsionaalne“

Peaministri büroo ja rahandusministeerium kinnitasid, et Browni ja Darlingi vahel ei ole mingeid pingeid sõnades, et nad on keskendunud inimeste aitamisele majanduseolukorra halvenemise ajal. Siiski leidis esmaspäevane Times, et Brown plaanib valitsuskabinetis muutusi ning oletatakse, et Darling on üks esimesi lahkuma sunnituid.

Mõned leiboristidest parlamendiliikmed usuvad, et majanduse olukorra leevendamise meetmed on Browni viimane võimalus ning kui need ei aita erakonna populaarsemaks muutumisel siis peaks keegi teine tema asemele peaministriks asuma.

Esimese plaaniga tahab valitsus aitata väiksema sissetulekuga inimesi saada või vähemalt alles jätta oma elamist. Järgmisel nädalal plaanitakse avaldada kava aitamaks inimesi seoses suurenevate kütusearvetega ning peaks sisaldama energia säästmise meetmeid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 19:06
Otsi:

Ava täpsem otsing