Suurbritanniat võib oodata 60 aasta sügavaim majanduskriis

Mariliis Pinn 30. august 2008, 21:28

Suurbritannia majanduslangus tuleb
tõenäoliselt sügavam ja pikem, kinnitas riigi rahandusminister Alistair Darling,
kelle hinnangul võib riiki oodata koguni viimase 60 aasta sügavaim
majanduskriis.

Paari päeva eest hoiatas Inglise Pank, et kuni 2 miljonit inimest võivad jõuludeks kaotada töö ja nüüd tunnistas Darling, et tal polnud varem aimugi, kui tõsine probleem tegelikult on, ja et ilmselgelt on valijad tüdinud valitseva leiboristliku partei saamatusest majandusega tegelemisel, vahendas ERR.

Samuti hoiatas minister, et järgnevad 12 kuud saavad tema parteile olema raskemad kui kunagi varem.

"Ma pean oluliseks, et valitsusliikmed, eriti mina kui rahandusminister, räägiks rahvale tõtt. Seletan, et see, mis toimub igas riigis kogu maailmas, sealhulgas ka meil, on mitme põlvkonna peale suurimad krediidiprobleemid, samas tõusevad toiduainete ja nafta hinnad, kuid ma kinnitan ka, et meie majanduse alused on tugevad," sõnas Darling.

Vaatlejad nii opositsiooni pool kui ka meedias nägid aga Darlingu sõnades selget märki lõhest valitsuses - et nii mõnigi kõrge tegelane pelgab juba tõsiselt, millist mõju küll võib avaldada jätkuv majanduslangus peaminister Gordon Browni võimalustele parandada oma populaarsust valijate seas ja uutel valimistel konservatiive lüüa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 19:06
Otsi:

Ava täpsem otsing