BÖRS: Tallinnas läksid aktsiad vabalangusesse

18. september 2008, 15:53

Tallinna börsil läksid aktsiate hinnad täna
vabalangusesse, enam kui kümne protsendi võrra kukkus viie ettevõtte aktsia
hind.

Kahekohalise kukkumisprotsendiga aktsiatest oli suurima käibega Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kukkus 10,3 protsenti, 75,10 kroonini. Väärtpaberi käive oli 4,5 miljonit krooni.

Suurim kukkuja oli 14,8 protsendiga Harju Elektri aktsia. Väärtpaberi käive oli veidi üle veerand miljoni krooni. Ka Eesti Ehituse aktsia hind käis päevasiseselt 15 protsenti eilsest sulgemishinnast madalamal. Sulgemishinnaks kujunes siiski 42,09 krooni, mis tegi langusprotsendiks 10,3 protsenti.

Olulistest kukkujatest võiks esile tuua kinnisvarafirma Arco Vara ja Baltika aktsia hinna, mis kukkusid vastavalt 8,33 protsenti, 6,88 kroonini ning 7,6 protsenti, 28,63 kroonini. Mõlema ettevõtte aktsia käive olid üle 2 miljoni krooni.

Kirjutasin eile aripaev.ee-s ning täna Äripäeva paberkandjas, et ärimees Toomas Tooli mõju ettevõttes kasvab ilmselt järsult, sest tema osalus ettevõtte omanikeringis on kerkinud üle 15 protsendi ning kasvab ilmselt veelgi. Täna helistas Toomas Tool ning kinnitas, et tegemist on portfelliinvesteeringuga ning ettevõtte tegevusse tal kavatsust sekkuda ei ole. Samas ei välistanud täielikult seda võimalust tulevikus.

Ainsaks tõusjaks oli eile Ekspress Grupi aktsia, mille hind käis päevasiseselt samuti tugevas miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 10:23
Otsi:

Ava täpsem otsing