Vichmann: 1,5 miljonit pidi minema Rahvaliidu toetamiseks

22. september 2008, 16:32

Teise tunnistajana seisis tänasel Villu
Reiljani pistisesüüasja istungil kohtu ees Go Groupi omanik Marcel Vichmann, kes
tõdes, et Aivo Pärna käest küsiti 1,5 miljonit krooni, mis Vichmanni arvates
pidi minema rahvaliidu toetamiseks.

Prokurör küsis tunnistajalt, küsiti 1,5 miljonit krooni ja millest teete teie järelduse, et see on Rahvaliidule? „Pärn seda sõnaselgelt ei öelnud, milleks seda vaja oli,“ sõnas Vichmann ning jätkas, et Pärn tuli tema juurde jutuga, et Rahvaliidu jaoks on vaja toetust, kuna valimised on tulemas. „Pärn ütles, et tema käest küsiti 1,5 miljonit krooni ja ma arvan, et räägime Rahvaliidule andmisest.“

Veel rääkis Vichmann, et Aivo Pärn oli kehvas rahalises seisus peale seda, kui Realwaylt tagatisraha ära võeti. „Selle (ostmisest loobumise-toim.) taga oleks võinud olla Wipestrexi pankrott ja Aivo (Pärn-toim.) enda ka,“ selgitas Vichmann, mis oleks saanud, kui Pärn oleks ostmisest üldse loobunud. Tunnistaja sõnul üritas, Pärn nn kummi venitada nii palju, kui sai. Viimane arvamus oli tunnistajal tekkinud sellest, et Pärn kohtus vandeadvokaat Tarmo Sillaga väga mitmeid kordi ja ilmselt ei andnud Sillale kindlalt sõna, et nõutud 1,5 miljonit krooni ära maksmisega nõustutakse.

„Aivo arusaam oli see, et tema pakkumine oli ainus ja õige. Pakkumine oli 380 miljonit krooni. Miks ta sellega lõpule ei läinud oli see, et ta kartis ilma jääda tagatisrahast,“ sõnas Vichmann kohtu ees.

Marcel Vichmann nõustus Aivo Pärna Rävala pst 8 kinnistu soetamisel aitama, kuna Pärnal endal raha ei olnud ning vandeadvokaat Leon Glikmanilt kinnitas, et kõik on seaduspärane. „Wipestrexil rahalisi vahendeid polnud ja Realway oli nõus investeerima,“ lausus Vichmann.

Süüdistuse kohaselt nõudis Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist. Uurimisandmetel saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud AS-ilt Wipestrex Grupp ära võetud 31,5 miljonit krooni tagatisraha ning OÜ Realway tagatisraha 31,5 miljonit krooni. Esimesel istungil keegi kohtualustest ennast süüdi ei tunnistanud.

Vichmanni ülekuulamine jätkub Liivalaia kohtumajas homme hommikul kell 10.00.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2008, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing