Tunnistaja: sularaha liikumisest jääb vähem jälgi

22. september 2008, 13:56

Täna kell 10 algas järjekordne istung Villu
Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna üle. Tunnistaja OÜ RealWay Eesti
nõukogu liige Aare Kilp ütles tunnistust andes, et kõik teavad, et sularaha
liikumisest jääb vähem jälgi.

Kilp tunnistas, et ta on Aivo Pärnaga rääkinud rahast, täpsemalt 1,5 miljonist kroonist. „Pärn ütles, et ... nii, et ..., et soovitakse raha,“ rääkis tunnistaja Kilp naerdes. Prokurör nõudis täpsustamist, kes Pärnalt raha küsis. „Ilmselt pidas Pärn silmas Tarmo Silda,“ oli tunnistaja vastus.

Ka tuli teemaks raha liikumise tee. Kilp tunnistas, et kui räägiti rahast, siis oli tegemist sularahaga ning raha liikumise kõige tõenäolisem tee oli Arco Vara inimese Hillar-Peeter Luitsalu (kuulub omanikeringi - toim.) kaudu. Prokuröri küsimuse peale, kas arutati ka varianti, et raha kantakse üle? „Ma arvan, et kõikidele on selge, et sularaha liikumisel jääb vähem jälgi.“ Kas saite aru, kes pidi selle raha maksma? Sild küsis seda Pärna käest, sõnas Kilp. Kuigi tunnistaja tõdes, et temale ei öeldud, kellele see raha Silla kaudu läheb, arutati omakeskis seda ikkagi. Kaalutud variantidest jäid pinnale presidendivalimiste toetamine ehk siis Rahvaliit, mis ongi tunnistaja sõnul Villu Reiljan.

Kõik lugupeetud ärimehed toetavad presidenti, ütles prokurör väite, mida on Rävala 8 kinnistu ostumüügi teemadel mainitud. „Mina olen seda Aivo Pärna suust kuulnud, sõnas tunnistaja. Pärn piilub samal ajal mobiiltelefoni oma peos, naeratab kuidagi ebalevalt kaaskohtualusele Villu Reiljanile. Kohtualuseid toetama saabunud näitsikud itsitavad isekeskis, panevad uue nätsupadja suhu ja käituvad olukorra tõsidust arvesse võttes vägagi rõõmsalt.

Tunnistaja Kilpilt uuritakse, mis oli tema arvamus täiendavate õigusabikulude maksmise osas. „Seal ei olnud nii, et keegi oli poolt ja keegi vastu. Seal oli arutelu vormis,“ valgustab Kilp. Prokuröri küsimise peale, mis oli teie seisukohta täiendavate kulutuste maksmise osas? „Ma arvan ..., et ... minu seisukoht oli ei,“ vastas tunnistaja pika pinnimise ja venitamise järel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 17:43
Otsi:

Ava täpsem otsing