Swedbanki IT: peame kohanduma majanduse olukorraga

Mariliis Pinn 03. oktoober 2008, 15:33

Swedbanki Balti IT-üksuse juht Aivo
Adamsoni sõnul on Swedbanki IT-toe personali kokkutõmbamistes süüdi
majanduslangus.

Ta kinnitas, et 10% Pan-Balti IT- üksusest koondatakse. Üksuses töötavad nii Eesti, Läti kui ka Leedu inimesed. „Me ei saa täpselt öelda, kui palju inimesi koodatakse või mis kohtadelt, kuid kaalume hoolikalt kõige mõistlikumat lahendust. Teatasime koondamisotsusest kohe, kui see tehti ja nüüd jätkame üksikasjade täpsustamist,“ selgitas ta araipev.ee-le.

“Baltimaade majandustsükkel on nüüd juba mõnda aega langusfaasis. Finantsturu olukord mõjutab kõiki -- valitsusi, ettevõtteid, eraisikuid. Swedbanki Baltimaade IT-tugiüksus ei ole erand ja peame kohandama ressursid majandusele vastavaks ja keskenduma efektiivsusele,“ selgitas ta.

Ta sõnas, et varem on nad personalipoliitikas arvestanud majanduskasvuga. „Täna ei kasva majandus enam nii kiiresti ja selliseid võimalusi ei ole. Seni on Swedbanki Baltikumi IT-tugiüksus suutnud palgakulud katta tulude kasvust, kuid nüüd on selge, et tulude kasv pidurdub,“ lisas ta.

Rootsi Swedbanki esindaja Anna Sundblad ütles ariapev.ee-le, et pank Rootsis koondada ei kavatse ja nemad on palkamisel hoidnud juba mitu aastat konservatiivset joont ehk inimeste lahkumisel ei ole uusi palgatud ja töö on ümber korraldatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 15:33
Otsi:

Ava täpsem otsing