Kunsing: tegutsetud on liiga aeglaselt

Mait Jüriado 08. oktoober 2008, 16:40

"On väga vähe inimesi, kes kuu aega tagasi
nägid ette, et meid tabab selline olukord. Sellisel turul on võitjaid
vähe," lausus Äripäevale SEB Varahalduse juhatuse liige Sven
Kunsing.

Kõigepealt oodati ameeriklaste 700 miljardilist päästepaketti ja sellega viivitati liiga kaua. Teine negatiivse stsenaariumi põhjustaja on see, et Euroopas ei ole riigid suutnud välja pakkuda ühtset pankade rekapitaliseerimisprogrammi. See genereerib jällegi usaldamatust. Päästeoperatsioonidega on liiga kaua oodatud.

Neil inimestel, kes kriisi lahendamisega tegelevad, pole antud probleemidele kiireid vastuseid, kuna puuduvad varasemad kogemused. Praegune kriis on globaalne, kui võrrelda seda 1930-ndate aastate Suure depressiooniga. "Selle pärast on vaja ka globaalsemaid otsuseid, mitte individuaalset mõtlemist," kommenteeris Kunsing.

"Meie pankadel on meeles 1997 a. väga valusad kogemused, kus võimendus süsteemis oli väga suur, aga nüüd meil selliseid võimendatud positsioone ei ole. Mõnes mõttes tuleb see 10 a. tagune kogemus nüüd meile kasuks," ütles Kunsing.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2008, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing