Ülavere: esileedi toetussummad üle mõistuse suured

21. oktoober 2008, 17:13

Kuigi on väga oluline, et presidendiproua
Evelin Ilvese tervis oleks hea ning vorm sportlik, on summad, mis sellele
kulutatakse, liialt suured, leidis Koolitusühistu Vain Partnerid Koolitused
konsultant Raimo Ülavere.

„Sellises mahus ei ole see põhjendatud,“ ütles Ülavere aripaev.ee-le ning lisas, et peab normaalseks, et presidendiproua tegeleb oma tervise hoidmise ja edendamisega ning on sellega teistele eeskujuks. Samuti kiitis Ülavere presidendiproua tervise olulisust riigi seisukohast. „Aga need summad käivad üle mõistuse,“ lisas ta.

Ülavere sõnul rakendab Evelin Ilves oma spordifanatismi maksumaksja raha eest, kuid selle vastu, et üldiselt maksumaksja raha eest presidendiproua tervislikke harjumusi toetada, väiksemate summadega, ei ole tal midagi.

Koolitaja sõnul oleks presidendiproual mõistlik külastada maratone nii, nagu seda mitmed ettevõtted teevad, et makstakse kinni asjad osaliselt. „Presidendiproual peaks olema väga tubli omavastutus selles. Peab panustama oma aega ja raha,“ lisas Ülavere.

Evelin Ilvese harrastuse rulluisumaratonide eest on presidendikantselei tasunud nii lennupiletite kui ka majutuse eest ligi 30 000 krooni. Presidendi kantselei on ostnud spordiklubilt Fittest riigipea personaaltreeningute plaanide koostamise ja nõustamise teenust 17 110 kr eest. Selle aasta mais ostis presidendi kantselei riigihanke korras presidendi kantseleisse spordiinventari kokku 181 000 kr eest firmalt Fysioline Eesti. "Tegemist on spordiinventariga: kangisurumise pink, seljavenituspink, reguleeritavad ristiveo plokid, ülatõmbe plokk, jooksutrenažöör. Spordiinventari kasutavad Vabariigi Presidendi Kantselei töötajad ning riigipea ja kantselei turvalisuse tagamisega seotud Julgestuspolitsei ametnikud. Seda saavad soovi korral kasutada ka Vabariigi President ja Evelin Ilves,“ vastati spordiinventari kasutamise kohta kantseleist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2008, 09:29
Otsi:

Ava täpsem otsing