Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma parimad riigid on selgunud

  Riikide paremuse edetabelid on huvitav lektüür vabal ajal lugemiseks, kuid nende usaldusväärsus on kaheldav.
  Taas on avaldatud maailma konkurentsivõimelisemate riikide edetabel. Koostajaks on World Economic Forum ning võrdlusena on toodud ka Šveitsi ärikooli IMD edetabel.
  Suurem osa esikümnest on ootuspäraselt Euroopa riigid, kuigi esikohta troonib endiselt USA. Viimane tuli üllatusena isegi tabeli koostajatele, kes kiidavad riigi kõrgetasemelist ärikultuuri ja ülikoole.
  Teisele kohale maandas end Šveits, kes paistab silma innovatiivsusega. Talle järgnevad Taani, Rootsi, Singapur ja Soome.
  Ühe natuke naljaka (või peaks ütlema, et päris kurva) olukorra on tekitanud Islandi positsioneerimine lausa 20. kohale. IMD kooli teadurid riiki tabelisse lisanud ei ole ning selleks on viimaseid nädalaid vaadates ka päris häid põhjuseid.
  Meie kaunis kodumaa on edestanud teised Balti riigid ning rühkinud 32. kohale. IMD tõstaks meid küll 23ndaks, aga mis sellest. Ka oma idanaabrist oleme mitmekümne koha võrra ees.
  Sellised edetabelid, ehkki need on koostatud väga paljude erinevate näitajate alusel, mille eest saab punkte teenida, on siiski kaunis subjektiivsed. Kui saaksime selliseid hinnanguid täiel määral usaldada, kas siis oleks üldse probleemi arutamaks, millisel riigil on järgmisena Islandi-sarnane õnnetu saatus. Või kuhu peaks oma raha suunama.
  Sellised tabelid on küll väga head meelelahutuslikud elemendid, kuid oma raha puudutavaid otsuseid nende alusel teha ei oleks ilmselt just kõige mõistlikum.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.