Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seminarid ja konverentsid: november

  5. novemberTeemad: Antakse praktilisi nõuandeid, kuidas oma ettevõttes korraldada krediidipoliitikat nii, et võimalikult hästi klientide ja koostööpartnerite võlgnevusi ennetada. Samuti räägitakse krediidimüüki mõjutavatest seaduseelnõudest, tuuakse näiteid mitme era- ja avaliku sektori ettevõtte kohta ning kõneldakse krediidijuhtimise ja rahaga seotud kommunikatsioonist.Esinejad: Laine Jänes, Indrek Niklus, Mait Palts, Kaarel Kais, Argo Virkebau, Ivo Suursoo, Kadrian Jaagund ja Aune PastHind: 2972 kr + kmLisainfo: www.aripaev.ee/seminar
  12. novemberTallinn, Reval Hotel OlümpiaTeemad: Müügiseminar keskendub müütide purustamisele ja tõe päevavalgele toomisele. Seminari märksõnadeks on kliendilojaalsus, müügi audit, müügiinimeste motiveerimine ja müügipsühholoogia. Eraldi tegeletakse B2B müügi valdkonnaga.Esinejad: müügimeistrid ja koolitajad Indrek Saul, Aira Tammemäe, Voldemar Kolga, Ester Eomois, Eve NurkHind: 2972 kr + kmLisainfo: www.aripaev.ee/seminar
  13. novemberTallinn, Reval Hotel OlümpiaTeemad: Antakse ülevaade olukorrast eksporditurgudel, tutvustatakse riiklikke toetusprogramme ja uusi suundi ekspordis, näited praktiliste kogemuste põhjal.Esinejad: Lauri Tammiste majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Heino Lemsalu Uniconsultist, Toomas Molok EASist, Endrus Arge Wallenium Grupist jtHind: 2972 kr + kmLisainfo: www.aripaev.ee/seminar
  13.-14. novemberPärnu kontserdimajaSisu: Raha on vähem, arveid ei maksta õigeks ajaks, maksuseadusse on plaanitud hulk muutusi. Konverentsil antakse ülevaade muutustest ja hetkeseisust ning antakse nõu, kuidas raamatupidajad saaksid ise enda tööd tulemuslikumaks muuta ja uut sorti ülesannetega paremini toime tulla.Esinejad: Urmas Varblane, Reidi Strandberg, Kaja Tamm, Jaak Lavin, Margus Sakk, Peeter Marvet, Ardo Reinsalu jtHind: 4990 kr + kmLisainfo: www.konverentsid.ee
  19. novemberTallinn, Euroopa hotelli konverentsikeskusTeemad: Antakse ülevaade konsolideerumise protsessidest, võlgade kättesaamisega seonduvatest õigusvaidlusest ja kohtumenetlustest, selgitatakse, kuidas on võimalik töötajaid koondada, lepinguid restruktueerida, maksejõuetusega võidelda, tutvustatakse järgmise aasta maksukohustuste muudatusi.Esinejad: Antti Perli, Arne Ots, Heili Haabu, Martin Käerdi, Toomas Vaher, Marek HermHind: 2972 kr + kmLisainfo: www.aripaev.ee/seminar
  27. novemberTallinn, Estonia kontserdisaalSisu: Äripäeva Eesti Edukate Ettevoõtete TOP 100 võitjate autasustamine. Mitmekesise kava ja esinejatega ballil avalikustatakse TOP 100 edetabel ja autasustatakse edukamaid ettevõtjaid.Hind: balli pääse kahele inimesele 1990 kr + kmIga balli pääse toetab Põlvamaal asuvat Maarja küla.Lisainfo: www.aripaev.ee/seminar
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Indrek Kasela astub tagasi, juhatus jätkab kahe liikmega
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Prokuratuur saatis Wendre kriminaalasja kohtusse
Prokuratuur teatas, et on saatnud Pärnu maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse tekstiilitööstuse Wendre eksjuhte ja nende firmat Paragon Sleepi.
Prokuratuur teatas, et on saatnud Pärnu maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse tekstiilitööstuse Wendre eksjuhte ja nende firmat Paragon Sleepi.