Mait Jüriado • 27. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

USA pangad maksavad ikka miljardeid boonusteks

Virelevad USA pangad maksavad ka tänavu boonuseid sama agaralt kui eelnevatel aastatel.

Vaatamata viiele järjestikusele kvartalikahjumile ning peaaegu 70%lisele kukkumisele aktsiahinnas maksab Merrill Lynch Co ikka boonustena välja 6,7 miljardit dollarit.

Senini kasumis Goldman Sachs Group Inc. ning Morgan Stanley panid boonustena kõrvale 13 miljardit dollarit. Isegi mõned töötajad Lehman Brothers Holdings Incist saavad samu boonuseid, mis eelmisel aastal, kirjutas Bloomberg.

Goldman on boonustena kõrvale pannud 210 300 dollarit ühe töötaja kohta. See on 32% vähem kui mullu, mil boonused inimese kohta ulatusid 339 400 dollarini. Morgan Stanley maksab boonusteks 138 700 dollarit töötaja kohta. Aastaga kukkus summa 20%. Mõlemad firmad jagavad boonusteks kindla protsendi käibest.

Merrill Lynch eraldas oma 60 900 töötajale boonusteks keskmiselt 110 000 dollarit inimese kohta. Summa on aastaga isegi tõusnud, kuna vahepeal koondati 3000 töökohta. Aasta tagasi oli keskmine boonus töötaja kohta 108 000 dollarit.

Goldman, Morgan Stanley, Merrill, Lehman ning Bear Stearns maksid aastatel 2003-2007 boonusteks kokku 145 miljardit dollarit. Ainuüksi eelmisel aastal maksti boonuseid rekordilised 39 miljardit dollarit.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt