Netipanga streik maksis Soome Sampole üle 10 mln euro

28. oktoober 2008, 18:47

Lihavõttepühade ajal üles
öelnud internetipank tõi klientidele makstud hüvitiste ja kasseerimata
jäetud teenustasudena Sampo Bankile üle 10 mln euro (156 mln krooni) kahju,
näitas ettevõtte 9 kuu aruanne.

Rasked probleemid said alguse üleminekuga emaettevõtte Danske Banki tehnoloogilisele platvormile, mille järel on lahkunud 30000 klienti. Samal perioodil olid panga Danske Banki kontserni integreerumise kulud 64 mln eurot, kirjutas täna Kauppalehti.

Jaanuari-septembri kasum langes oluliselt, maksueelne kasum oli 36 mln eurot võrreldes eelmise aasta sama perioodi 79 mln euroga. Põhjused on kontserniga ühinemise kulude oluline kasv ning tulude vähenemine.

Sampo teatel vähenesid Danskega lõimumise kulud kolmandas kvartalis juba oluliselt ning see on nüüd läbitud etapp. Teenindustaseme paranemine on selgelt kompenseerinud klientide arvu vähenemist, kirjutas pank aruandes. Alates juulist on klientide arv vähenenud 9000 võrra. Uute klientide arv on stabiilselt kasvanud ning eeldatavalt on aasta lõpuks uute ja lahkunud klientide arv tasakaalus.

64 mln eurosed integratsioonikulud ületasid kahekordselt eelmise aasta vastavat 28 mln euro suurust kulu. 9 kuu äritulud olid 95 mln eurot võrreldes eelmise aasta 118 mln euroga. Laenukahjumid kasvasid 16 mln eurole eelmise aasta 14 mln euro taustal.

Emafirma Danske Bank teatas täna tõsiselt nõrgast vahetulemusest ja kahandas aastaprognoosi. Kolmanda kvartali kasum langes laenukahjumite kasvu ning kindlustus- ja investeerimistoodete miinusesse vajumise tõttu eelnevaga võrreldes 70%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2008, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing