Eile läks Tallinki aktsiate rabamiseks

Tõnis Oja 30. oktoober 2008, 00:00

Börsil rabati eile kõvasti Tallinki aktsiad, mis hommikul lennutas aktsia hinna tervelt 10 protsendi võrra üles. Börsipäeva lõpuks toimus mõningane rahunemine ning väärtpaberi lõplikuks hinnatõusuks jäi 7,14 protsenti.

Raske öelda, mis oli laevandusfirma aktsia ootamatu populaarsuse põhjus. Ühest küljest kindlasti aktsiaturgude järsk pööre paremuse suunas. Teisalt aga ilmselt panustamine eelmise kvartali (lõppes 31. augustil) tulemustele, mis peaks avaldatama hiljemalt homme õhtul.

LHV ennustab värskes analüüsis ettevõtte käibe väikest tõusu ning sisuliselt samasugust kasumit, kui Tallink ise ennustas augustis antud kasumihoiatuse ajal. Investeerimisfoorumites arutletakse selle üle, et Tallinkil on üks konkurent kadunud ning tänu kütusehindade kukkumisele on kulud kahanenud. Ka LHV analüütik Sten Pisang osutas nafta hinna enam kui 50protsendilisele kukkumisele.

Tuleks arvestada, et augustis ei olnud kütuse hind kaugeltki niipalju langenud ja langenud on hind dollari arvestuses. Augustis oli kütteõli hind eurodes siiski keskmiselt ainult 15 protsenti odavam kui juunis. Peale selle, ehkki reisijate arv kasvas lõppenud finantsaastal 3 protsenti, 7,07 miljoni reisijani, kahanes see Soome-Rootsi liinidel 12 protsenti, aga kaubaveod 18 protsenti ja sõiduautode vedu 22 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing