BÖRS: Aasias asendus langus osalise tõusuga

07. november 2008, 10:09

Jaapanis toimus täna teine järjestikune
languspäev. Tokio börsi Nikkei indeks alustas päeva tervelt seitsmelt
protsendilt, kuid kauplemispäeva lõpuks taandus langus 3,6 protsendile.

Toyota aktsia hind kukkus 9,2 protsenti ning vedas alla ka teisi autotootjad hoiatades, et finantskriisi tõttu saab ettevõte 13 aasta väikseima kasumi. „Toyota on ettevõte, mis sümboliseerib Jaapani majandust, mistõttu nende kasumihoiatus tähendab ka seda, et Jaapani majandusel läheb tõesti halvasti,“ selgitas uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma Nozomi Securities aktsiaturgude üksuse juht Takahito Murai.

Kauplemispäeva alguses languses olnud Hongkongi börsi Hang Sengi indeks lõpetas samuti tõusuga, sest oodatakse üldist intresside langetamist. Nii langetas Lõuna-Korea baasintressi viimase kuu jooksul koguni kolmandat korda. Aktsiaindeks Kospi kerskis päeva lõpuks 3,9 protsenti.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing