Samsungist sai USA mobiilituru liider

07. november 2008, 13:03

Korea elektroonikagigant Samasung möödus
Motorolast ning läks USA mobiiltelefonituru liidriks, vahendab analüüsikeskuse
Strategy Analytics uuringut uudisteagentuur Reuters.

Uuringukeskuse andmetel kasvas kolmandas kvartalis mobiiltelefonide müük maailma suurimal turul 6,2 protsenti 47,4 miljoni telefonini. Sealset turgu valitsevad Lõuna-Korea tootjad Samsung ning LG Electronics, kes kumbki suutsid turuosa kasvatada vastavalt 22,4 ja 20,5 protsendini. Senise liidri, Motorola, turuosa kukkus aastaga 21,1 protsendini võrrelduna 32,7 protsendiga aasta tagasi.

Globaalselt müüvad kolm nimetatut kokku vähem kui Nokia, mille ülemaailmne turuosa ulatub 38 protsendini. USAs on põhjanaabrite tootja osa vaid 8,4 protsenti. Tõsi, see on mõnevõrra rohkem kui aasta alguses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing