VIDEO: Kas riik peaks raha välismaalt ära tooma?

07. november 2008, 15:29

Eesti ettevõtjatest koosnev Targa Eesti
Mõttekoda tegi Reformierakonnale ettepaneku paigutada välismaal paiknevad Eesti
riigi reservid Eestis asuvatesse kommertspankadesse.

„See on üks võimalus, mida Eesti riik saab kasutada, mida ta kasutanud ei ole,“ kommenteeris reedel ettepanekut endine Arco Vara üks omanikke ja töörühma liikmeid Viljar Arakas. Seda veel enne, kui oli teatavaks tehtud Parex panga riigistamise otsus. Arakase sõnul oleks eesmärk tugevdada pankade bilanssi, et suurendada laenuraha pakkumist ja elavdada riigi majandust.

„Sisuliselt Eesti pangad täna laenu ei anna, sest pankadel on väga madal likviidsus,“ ütles teine töörühma liige, investeerimispankur Kristel Kivinurm-Priisalm. „Deposiitide väljavõtmisel või panga ülekannete tegemisel likviidsusprobleeme ei ole, aga pangad ettevõtjatele laenu ei anna.“

Loe lähemalt homsest Äripäevast.

Vaata intervjuud mõttekoja liikme Viljar Arakasega:

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2008, 21:08
Otsi:

Ava täpsem otsing