Büroopindade lisaväärtused jätavad kliendid külmaks

Peatselt Peterburi tee algusest Tammsaare Ärikeskusesse 900ruutmeetrisele pinnale koliv arengufirma Invicta tegi kolimisotsuse hoopis seepärast, et ettevõtte arenguplaan nägi ette suurema pinna vajadust. "Kolime tütarettevõtetega kokku ning see annab meile võimaluse luua kaasaegne koolituskeskus," selgitas ettevõtte tegevjuht Peeter Puskai.

Invicta jaoks oli pinna valikul oluline uus ja kaasaegne arendusprojekt, kus parkimise korraldamisega ei peaks pead vaevama ning ka asukoht klientidele oleks senisest parem. Tammsaare Ärikeskuse pakutavad lisaväärtused - autopesula, jalgrattaparkla, lastehoid - ei olnud Puskai sõnul valiku tegemisel eriti olulise tähtsusega.

Ühe huvitavama lisaväärtusena paistab silma Marienthali keskus, kus asuvad teenindusettevõtted pakuvad sama hoone rentnikele soodustusi.

Marienthali oma uue kontori asupaigaks valinud OÜ Incure Inkasso Agentuur juhatuse liige Marko Ilves ütles, et nemad valisid Marienthali hea asukoha, ligipääsu ning parkimisvõimaluste pärast. Soodustusi pole nad seni proovinud.

Tallinna büroopindade turul on sel aastal konkurents märkimisväärselt suurenenud.

2007. aastal lisandus äärelinna ligi 40 000 m2 äripinda - peamisteks suundadeks Mustamäe ja Ülemiste City. Alustatud on lisaks 150 000 m2 büroopinna ehitusega, mis peaks valmima 2008.-2009. aastal.

Suurenenud valiku tingimustes kaalutakse hoolikalt erinevaid aspekte. Asukoht - hea infrastruktuur, mugav ligipääs nii töötajatele kui ka klientidele, samuti toetavate põhitegevustega ettevõtetega samas hoones või nende läheduses asumine.

Parkimine - piisav arv parkimiskohti on üha suurema kaaluga nüanss. Parkimismugavus ja odavus on ka üks mõjur, miks ettevõtted soovivad näiteks kesklinnast äärelinna kolida.

Hoone arhitektuur - ettevõtted soovivad paikneda esinduslikes ja hinnatud ärimajades. Büroomaja esinduslikkus ja eksklusiivne arhitektuur mõjub ka firma imagole hästi.

Hoones paiknevad lisafunktsioone täitvad asutused - töötajate jaoks on mugav, kui töökohaga samas majas või selle läheduses on lastehoid või lasteaed. Hea söögikoht ärimajas jätab ära liiklusummikutes ootamise lõunaajal või toitumise kiirtoidust.

Hetkel kuum