Danske: Läti võib saada rämpsureitingu

Annika Matson 11. november 2008, 13:41

Danske Banki analüütikud kirjutavad oma
kommentaaris, et nad ei välista, et reitinguagentuur S P alandab Läti riigi
reitingut lähiajal veelgi ning meie lõunanaabrid saavad rämpsureitingu.

Reitinguagentuur S P kärpis eile juba teist korda kahe nädala jooksul Läti riigi krediidireitingut, langetades selle tasemele, mis on kõige madalam investeerimisjärgu reiting. Samuti säilitas agentuur reitingu negatiivse väljavaate.

Danske analüütikud kirjutavad, et reitinguagentuurid on väga mures Läti majanduse olukorra pärast. Samuti märgivad Danske analüütikud, et ka nemad on väga mures. "Ei saa välistada, et Läti saab lähiajal agentuuridelt reitingu "rämps". Hiljuti sai rämpsureitingu näiteks Rumeenia," seisab kommentaaris.

S P langetas eile reitingut pärast sead kui Läti valitsus võttis üle Parex banka ning SKP kahanemine kolmandas kvartalis oli kardetust järsem - 4,2%.

Põhjusena nimetas S P Läti suurt valuutalaenude koormat, jooksevkonto defitsiiti ning riski, et ka teiste Läti pankade hoiustebaas nõrgeneb, kui näiteks mitteresidendid oma raha Läti pankadest välja võtavad, vahendas Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 09:36
Otsi:

Ava täpsem otsing