Pillesaar: reservid tuleks koju tuua

Liis Kängsepp 11. november 2008, 17:40

IT-ärimehe Jaan Pillesaare hinnangul tuleks
riigi reservmiljardid kindlasti koju tuua, toetamaks Eesti oma
pangandussektorit.

"Kui vaadata, teised riigid maailmas teevad, siis üldjuhul toetatakse oma riigi pangandussektorit, mitte võõra riigi oma. Samas kui Eesti riik toetab täna võõra riigi pangandust," vastas Pillesaar aripaev.ee päevaküsimusele "Kas reservmiljardid tuleks koju tuua?".

"Äripäeva eilses juhtkirjas on arusaamise viga sees -- justkui oleks Eestis tegutsevatesse Rootsi pankadesse reservide toomine suurem risk kui täna, kus sõltumatud varahaldurid on reservid mööda Euroopat laiali jagatud," lisas Pillesaar, "täna tagab likviidsuse rootsi keskpank, seega sisuliselt on see Rootsi riigi risk täiesti võrreldav selle riskiga, mis on täna hajutatult Euroopas. Samas toetaks reservide toomine Eestisse meie majandust -- raha ei läheks Rootsi, vaid jääks Eesti majanduspiiresse."

Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi hinnangul on reservide kojutoomine pigem pankade huvides. "Idee on selles, et raha oleks Eesti pankades ja teeniks intressi siin," sõnas Veskimägi, "see on pankade huvi, kuna nad on täna nii raskes seisus. Arvan, et reservide kojutoomine on ajutine lahendus ja puhas pankade huvi."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2008, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing