Egiptusest leiti 4300 aasta vanune püramiid

12. november 2008, 18:37

Egiptuse juhtiv arheoloog teatas 4300 aasta
vanuse püramiidi avastamisest iidse Memphise lähedal olevast matmispaigast
Saqqaras.

Püramiid kuulub ilmselt kuninganna Sesheshetile, vaarao Teti emale. Egiptuse muinsusväärtuste nõukogu esimees Zahi Hawass teatas Kairost umbes 20 kilomeetrit lõunas Saqqaras asuvast leiust teisipäeval, kirjutas AP.

Hawassi töörühm on Saqqaras väljakaevamisi teinud juba kaks aastat. Tema sõnul tehti avastus vaid kaks kuud tagasi, kui selgus, et liiva alt välja tulnud viie meetri kõrgune struktuur oli püramiid. Leitud ehitis on vanimast Giza püramiidist vaid paarsada aastat noorem.

Hawassi sõnul on tegemist siiani 118. Egiptusest avastatud püramiidiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2009, 17:18
Otsi:

Ava täpsem otsing